شهید مجید حداد عادل

شناسه

نام: مجید
نام خانوادگی: حداد عادل
نام پدر: رضا
نام مادر:
تاریخ تولد: ۱۳۳۰/۱۲/۱۴
محل تولد: تهران
سن: ۳۰
تحصیلات: مهندس متالورژی
وضعیت تأهل: مجرد
مسئولیت: معاونت سیاسی و اداری استانداری کرمانشاه
تاریخ شهادت: ۱۳۶۰/۷/۷
نحوۀ شهادت: دفاع مقدس
محل شهادت: دارخوین
مزار: تهران، بهشت زهرا(س) ( قطعه ۲۴ ، ردیف ۳۸ ، شماره ۴۷ )

زندگینامه

مجید حداد عادل در ۱۴ اسفند ۱۳۳۰ در تهران به دنیا آمد. غلامعلی حداد عادل برادر بزرگ‌تر او است. پس از تحصیلات ابتدایی و دبیرستان، در سال ۱۳۴۹ در دانشگاه صنعتی آریامهر در رشتهٔ مهندسی متالورژی پذیرفته شد. در سال‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۵۳، به دلیل ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران، دو بار دستگیر و شکنجه شد. پس از چند ماه آزاد شد و به تحصیل خود ادامه داد. پس از پایان تحصیل، در شیراز و مشهد به خدمت سربازی رفت.

مجید حداد عادل به‌مرور از سازمان مجاهدین خلق فاصله گرفت و به نیروهای مذهبیِ نزدیک شد.او در سال ۱۳۵۷ برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و همگام با نهضت اسلامی در ساماندهی فعالیت‌های انجمن اسلامی  و حمله به سفارت ایران در لندن نقش به‌سزایی داشت. پس از انقلاب و بازگشت به ایران، به فعالیت در مراکز مختلف و مهم همچون مسئولیت در دفتر نخست‌وزیری، مسئولیت بخش فرهنگی جهاد سازندگی، عضویت در شورای مدیریت تولید رادیو، همکاری با شورای عالی دفاع و شورای تبلیغات جنگ، معاونت سیاسی اداری استانداری کرمانشاه پرداخت. آخرین سمت وی سرپرست استانداری استان کرمانشاه بود.

با آغاز جنگ ایران و عراق، مجید حداد عادل به جبهه رفت و به‌عنوان دیده‌بان توپخانه در منطقهٔ گیلانغرب به فعالیت پرداخت. پس از مدتی، ستاد ارتش او را به تهران فراخواند، اما حداد عادل در جبهه ماند و به همکاری با شورای عالی دفاع و شورای تبلیغات جنگ پرداخت. حداد عادل پس از مدتی به سمت معاونت سیاسی و اداری استانداری کرمانشاه منصوب و پس از آن برای مدتی سرپرست استانداری کرمانشاه شد.

او به‌محض شنیدن خبر پیروزی در شرق کارون، سرپرستی خبرنگاران خارجی اعزامی به جبهه را پذیرفت و سرانجام در تاریخ هفتم مهرماه ۱۳۶۰ در جبههٔ دارخوین بر اثر اصابت ترکش کاتیوشای دشمن به ناحیهٔ سر درگذشت.

کتاب

کتاب «در فاصله دو بوسه» نوشته غلامعلی حداد عادل به تازگی توسط انتشارات شهید کاظمی به چاپ دوم رسیده است. این کتاب شرح زندگی و شهادت مجید حداد عادل است.

«در فاصله دو بوسه: شرح زندگی و شهادت مجید حدادعادل» است. این کتاب که به قلم برادر شهید یعنی غلامعلی حدادعادل نوشته شده، زندگی شهیدی را از دوران تولد تا شهادت و پس از آن شرح می‌دهد که رابطه عاطفی محکمی با هم داشتند و بسیار به هم نزدیک بودند. اما این صمیمیت باعث نشد تا نویسنده بخواهد از برادر خود یک بت بسازد؛ بلکه او برای نگارش این کتاب از مستندات مختلفی استفاده کرده است که نمونه‌های بسیاری از آن را در کتاب مشاهده می‌کنیم. بنابراین ما با یک اثر کاملاً مستند روبرو هستیم. یک اثر مستند از زندگی شهیدی که برهه‌های مختلف زندگی او درسی است برای ما تا دچار روزمرگی زندگی این روزها نشویم.

نقش او در مبارزات روزهای منتهی به انقلاب در انگلستان، تا غائله کردستان در سال ۵۸ و سپس حضور در جبهه‌های نبرد علیه دشمن بعثی غیرقابل انکار است.

«در فاصله دو بوسه» در یک مقدمه و سیزده فصل، برحسب سیر زمان از تولد تا شهادت شهید مجید حداد عادل و پس از آن، نوشته شده است. فصل‌ها نشان-دهنده ایستگاه‌های مهم زندگی او هستند. فصل ماقبل¬ آخر کتاب به آنچه پس از شهادت او روی داده و فصل آخر به یک جمع بندی کلی از شخصیت او اختصاص یافته است.

کتاب «در فاصله دو بوسه»، شرح زندگی یک جوان از صدها هزار جوانی است که جان بر سر ایمان و آرمان خود نهادند و در راه انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند. این کتاب صرفاً شرح زندگی یک فرد نیست، بلکه سرگذشت یک نسل است؛ نسلی که رفتند تا ایران بماند و ایمان بماند.

در بخشی از این کتاب آمده است:

«شوق و ذوق بچه‌ها به حدی بود که شهید مجید رفت بالای بالکن کنسولگری و پرچم ایران را در دست گرفت و به نشانه تسخیر آن مکان شعار «الله اکبر» سر داد. فردای آن روز عکس ایشان در روزنامه گاردین چاپ شد. خبر تسخیر کنسولگری ایران در لندن که همراه با عکس امام خمینی (ره) چاپ شده بود، نماد پیروزی امام (ره) بر حکومت دست نشانده پهلوی بود.»

چاپ دوم این کتاب با ۵۶۰ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۰۰ هزار تومان عرضه شده است.

تصاویر

برچسب

سایر مطالب

پیمایش به بالا