شناسه
نام: علی اکبر
نام خانوادگی: اژه ای
نام پدر: میرزا علیمحمد
نام مادر: –
تاریخ تولد: ۱۳۳۱/۰۵/۰۷
محل تولد: اصفهان
سن: ۲۹
تحصیلات: لیسانس روانشناسی
وضعیت تأهل: –
مسئولیت: عضور شورای مرکزی حزب جمهوری
تاریخ شهادت: ۱۳۶۰/۰۴/۰۷
نحوۀ شهادت: ترور
مزار: گلستان شهدای اصفهان
زندگینامه
شهید، حجت الاسلام علی اکبر اژه ای، در سال ۱۳۳۱ در خانواده ای روحانی در اصفهان به دنیا آمد. او سومین فرزند آیت الله حاج میرزا علی محمد اژه ای از مجتهدان بنام اصفهان بود.
علی اکبر تحصیلات مقدماتی را در منزل نزد پدر آغاز کرد و بعد وارد دبیرستان گلبهار اصفهان شد. از سال دوم دبیرستان به تحصیل معارف دینی، در مدارس علمیۀ صدر بازار، صدر خواجو و ملا عبدالله مشغول گردید. سپس برای ادامه تحصیل در حوزه یا دانشگاه، با ارسال نامه ای به آیت الله گلپایگانی و آیت الله منتظری از آنان راهنمایی خواست و به صلاحدید آنها، به تحصیلات دانشگاهی روی آورد. وی در دانشگاه اصفهان به تحصیل در رشته روانشناسی پرداخت و موفق به دریافت لیسانس گردید. او در درس فلسفه شهید دکتر بهشتی به طور خصوصی شرکت می کرد. پس از گرفتن لیسانس در دبیرستانهای احمدیه، فارابی و حکیم سنایی اصفهان به تدریس مشغول شد.
وی فعالیتهای اجتماعی سیاسی خود را از سال ۱۳۴۴ در کانون علمی و تربیتی جهان اسلام شروع و پس از بسته شدن آن به دست ساواک در سال ۱۳۵۲، فعالیتهای خود را در مسجد امام علی(ع) اصفهان متمرکز نمود. در آن زمان، در اصفهان جزوه هایی با عنوان «فرصت در غروب» مخفیانه پخش می گردید که با دخالت ساواک نشر آن متوقف گشت و اژه ای مسؤولیت انتشار مجدد آن را به عهده گرفت. وی در همان دوره، نوشته هایی در نقد کتاب شناخت مجاهدین خلق نوشت و انتشار داد و در سخنرانیهای خود نیز انحرافات این کتاب را در زمینۀ معتقدات دینی افشا کرد. وی در این دوره با سازمان مهدویون و گروه توحیدی صف همکاری داشت و در سال ۱۳۵۳ش توسط ساواک دستگیر و سپس آزاد گردید.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی به روشنگری و افشای ماهیت منافقان و لیبرالها پرداخت. وی تشکل روحانیون را مهمترین و فوری ترین مسألۀ آنان بر می شمرد.
در هفتم تیر ۱۳۶۰ش در حالی که به عنوان عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی اصفهان در جلسه ای برای بررسی اوضاع کشور شرکت داشت، در کنار استادش، شهید مظلوم دکتر بهشتی به دست منافقان کوردل به شهادت رسید و در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شد.