شهید سعید سلیمانی

شناسه

نام: سعید
نام خانوادگی: سلیمانی
نام پدر: علی
نام مادر: عزیز خانم
تاریخ تولد: ۱۳۳۸/۱/۱
محل تولد: تهران
مسئولیت: مسئول طرح و عملیات، جانشین دوم لشکر ۲۷، فرمانده محور لشکر ۲۷، جانشین اول توپخانه
تاریخ شهادت:۱۳۸۴/۱۰/۱۹
محل شهادت: سانحه سقوط هواپیما در ارومیه

زندگینامه

شهید سعید سلیمانی در روز اول فروردین سال ۱۳۳۸ در یکی از محلات جنوب تهران قدم به عرصه هستی نهاد.

تحصیل را از مدارس نمونه نازی آباد آغاز کرد؛ کلاس ۴ را جهشی خواند و وارد کلاس پنجم شد. در سالهای پایانی دبیرستان به فراگیری زبان انگلیسی پرداخت و همزمان مدرک دیپلم ریاضی و انگلیسی را دریافت کرد سپس تصمیم گرفت با مدرک دیپلم تجربی وارد دانشگاه شود و توانست در کمتر از یکسال با معدل ۱۹ مدرک خود را بگیرد. سعید سال ۱۳۵۶ در رشته زمین شناسی دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت.

در جرگه یاوران امام(ره) فریاد مرگ بر شاه سر داد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تغییر رشته داد و در رشته کشاورزی به تحصیل مشغول شد. آنگاه ورزش کونگ فو را آموخت.

سال ۱۳۵۸ با گروهکهای ضدانقلاب به شدت مبارزه کرد.

با شروع انقلاب فرهنگی به عضویت سپاه پاسداران کرج درآمد و آموزشهای نظامی را در پادگان امام حسین (ع) فراگرفت و دوره تاکتیک و آموزش های نظامی پادگان امام حسین (ع) را با موفقیت پشت سر گذاشت تا جایی که به او پیشنهاد مربی گری در پادگان دادند اما نپذیرفت و به سپاه کرج بازگشت.

به عنوان جانشین سردار شهید شرع پسند مشغول به کار شد.

با شروع جنگ در مهرماه سال ۱۳۵۹ به جبهه آبادان رفت و ۳ ماه مردانه جنگید تا اینکه شنوایی کامل گوش راست را از دست داد و از ناحیه گوش سمت چپ فقط ۳۰ درصد شنوایی باقی ماند. شکستگی فک و ناشنوایی باعث شد پزشکان او را از رفت به جبهه بر حذر دارند ولی او مجددا در سال ۱۳۶۰ فرماندهی گروهی از نیروهای بسیج و سپاه کرج را بر عهده گرفت و به مریوان اعزام گردید و در یک عملیات نفوذی مجروح شد.

بعد از مداوای اولیه به جنوب رفت و در عملیات فتح المبین و بیت المقدس شرکت کرد و به هنگام شلیک موشک تاو به سمت تانک های عراقی برای بار سوم مجروح شد. در عملیات والفجر برای چهارمین بار از ناحیه سر و گردن مجروح شد.

او در اکثر عملیاتهای لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) فرماندهی طرح و عملیات را بر عهده گرفت. سپس در عملیات خیبر در طلائیه برای پنجمین بار مجروح گشت. بعد از شرکت در عملیات بدر در عملیات والفجر ۸ در جاده ام القصر برای ششمین مرتبه مجروح و این بار به بستر بیماری افتاد.

در شهریورماه سال ۱۳۶۵ ازدواج کرد. سپس برای شرکت در عملیات کربلای ۴ و ۵ به جبهه بازگشت. بعد از پایان عملیات کربلای ۵ به دستور فرماندهی سپاه جهت فراگیری آموزش دافوس ارتش به تهران عزیمت کرد و این دوره را با نمرات عالی به پایان رساند.

هیچ گاه جبهه را ترک نکرد و پس از اتمام جنگ به عنوان فرمانده تیپ یکم لشکر حضرت رسول (ص) و قائم مقام آن مشغول به کار شد.

وی با وجود ۳۵ درصد جانبازی و مسئولیت های سنگینی که بر عهده داشت آموزش ورزش جودو را آغاز نمود و بعد از کسب کمربند مشکی دان دو لیگ جودوی سپاه را بنیان نهاد و در همان سالهای اولیه این تیم را به قهرمانی در لیگ کشوری رساند.

پس از تشکیل قرارگاه ثارالله تهران به عنوان مسئول عملیات قرارگاه معرفی شد و در تاریخ ۱۳۸۳٫۷٫۲۵ به سمت معاونت عملیات نیروی زمینی سپاه پاسداران منصوب گردید. سرانجام سردار سرتیپ پاسدار شهید سعید سلیمانی در تاریخ ۱۳۸۴٫۱۰٫۱۹ در سن ۴۶ سالگی براثر سانحه سقوط هواپیما در ارومیه جان به جان آفرین تسلیم کرد و شهید راه حق شد.

وصیتنامه

این نوشته ها را در تاریکی غروب نوشتم و دلیل بدخطی و درهم بودنش نیز همین است.

اگر امشب شهید شدم این چند جمله را به عنوان وصیت مینویسم.

امام را تنها نگذارید، ما هم در حال آزمایش شدن هستیم. خدا در قرآن میگوید که فکر نکنید به محض اینکه گفتید ایمان آوردید شما را به بهشت میبرم نه باید آزمایش پس دهیم.

دیگر چیزی نمیتوانم بنویسم خدا نگهدارتان باد.

تصاویر

برچسب

سایر مطالب

پیمایش به بالا