شهید رضا سخاوتی

شناسه

نام: رضا
نام خانوادگی: سخاوتی
نام پدر: حاتم
نام مادر: کبری
تاریخ تولد: ۱۳۴۳/۳/۳
محل تولد: تهران
سن: ۲۲ سال
تحصیلات: حوزوی
وضعیت تاهل: مجرد
مسئولیت:
تاریخ شهادت: ۱۳۶۴/۱۰/۴
محل شهادت: جزیره ام الرصاص 
نحوۀ شهادت: کربلای ۴
مزار: بهشت زهرای تهران ( قطعه ۵۰ ، ردیف ۹۶ ، شماره ۶ )
سایر اطلاعات: برادر شهید محمد سخاوتی

زندگینامه

شهید رضا سخاوتی در سومین روز از سومین ماه سال ۱۳۴۳ در تهران چشم به جهان گشود. پدرش حاتم، کارگر شهرداری بود. رضا تحصیلات را تا دوره متوسطه با موفقیت پشت ‌سر گذاشت و از دانش آموزان کوشا و موفق مدرسه بود. در دوران نوجوانی و از سال ۱۳۵۷ با جلسه استاد سید‌محسن خدام حسینی آشنا شد و با حضور در این جلسه به یک قاری خوشخوان تبدیل و بعد‌ها خودش مربی قرآن شد.

نوجوانی رضا با تظاهرات‌های قبل انقلاب مصادف شده بود و او در دوران دبیرستان در تکثیر و توزیع اعلامیه‌ها و نوارهای سخنرانی امام‌خمینی(ره) فعال بود. بعد از پیروزی انقلاب هم با کمک بچه‌های محل یک کتابخانه سیار درست کرد و به اهل محل کتاب‌های مذهبی امانت می‌داد. خیلی به مطالعه علاقه داشت و بچه‌ها را به خواندن کتاب تشویق می‌کرد. در مناسبت‌های مختلف به خواهر و برادرانش کتاب هدیه می‌داد و یک کتابخانه شخصی و بزرگ در خانه داشت.

رضا علاوه بر تلاوت با خط و نقاشی هم آشنا بود و در سال‌های اول انقلاب با شرکت در کنکور سراسری در رشته پزشکی پذیرفته شد، همچنین در حوزه علمیه هم کسب فیض می‌کرد، اما آغاز جنگ دلیلی بود برای ترک تحصیل و شتافتن به سوی جبهه‌های نبرد حق علیه باطل به همراه برادرش محمد برای لبیک به فرمان امام خمینی(ره). محمد اسفند‌ماه ۱۳۶۲ در هور‌الهویزه به شهادت رسید و شهادت محمد اثر زیادی بر رضا گذاشت.

رضا در کنار نبرد با دشمن به امور فرهنگی هم مشغول بود و جایی که نیاز بود به عنوان غواص خط شکن و جایی هم نیاز بود به عنوان طلبه به رزمندگان آموزش می‌داد تا اینکه سال ۱۳۶۵ برای نبرد در عملیات کربلای ۴ خود را آماده رزم کرد.

قاری، طلبه و دانشجوی شهید رضا سخاوتی در جریان عملیات آبی، خاکی کربلای چهار به عنوان غواص خط‌شکن به نبرد با دشمن پرداخت و در همین عملیات در منطقه امر‌الرصاص عراق مفقود‌الاثر شد تا اینکه ۱۵ سال بعد درست در سالروز شهادت امام رضا(ع) چند تکه استخوان و یک پلاک به جا‌مانده از رضا تفحص و به میهن بازگردانده شد و در گلزار شهدای بهشت زهرای تهران ( قطعه ۵۰ ، ردیف ۹۶ ، شماره ۶ ) به خاک سپرده شد.

تصاویر

برچسب

سایر مطالب

پیمایش به بالا