شهید توحید رزمجوین

شناسه

نام: توحید
نام خانوادگی: رزمجومین
نام پدر: محمدجعفر
نام مادر: طیبه
تاریخ تولد: ۱۰ دی ۱۳۳۰
محل تولد: تهران
سن: ۳۰ سال
تحصیلات: لیسانس مکانیک
وضعیت تأهل: متأهل
مسئولیت: عضو حزب جمهوری، مدیر داخلی شرکت ساراول، رئیس انجمن اسلامی شرکت ساراول، عضو هیئت مدیره گروه صنعتی ملی
تاریخ شهادت: ۷ تیر ۱۳۶۰
نحوۀ شهادت: ترور توسط منافقین
مزار: تهران، بهشت زهرا (قطعه ۲۴)

زندگینامه

شهید توحید رزمجوین در دهمین روز از دهمین ماه سال ۱۳۳۰ در شهر تهران متولد شد.
توحید در شش سالگی قدم به بوستان علم و دانش نهاد و پس از پایان دوران تحصیلات ابتدایی وارد مقطع متوسطه شد. به دلیل مشکلات اجتماعی آن روز و تنگناهای مالی، توحید با وجود اشتیاق زیاد ناچار شد در کلاس اول دبیرستان ترک تحصیل کند و به مدت دو سال مشغول حرفه خیاطی شود. او خیلی زود متوجه شد که رژیم شاه، علاقه‌ای به رشد جوانان و تکامل علمی و بینش آنان ندارد و علیرغم همه محدودیت‌ها، به عرصه‌ تحصیل بازگشت. پس از شرکت در آزمون متفرقه سال اول دبیرستان، روزها به کار مشغول می‌شد و شب‌ها در مدارس شبانه به تحصیل می‌پرداخت. یکی از آشنایان که هوش و ذکاوت توحید را مشاهده کرده بود، او را به دبیرستان مروی راهنمایی کرد. او با مشقت‌ مالی فراوان موفق به اخذ دیپلم شد.
توحید، در سال ۱۳۵۷ وارد انستیتو تکنولوژی تهران شد. او در زمان دانشجویی در یک کتابخانه با حقوق ماهیانه ۱۵۰ تومان مشغول به کار شد. در سال ۱۳۵۲ به دلیل مبارزات انقلابی مدتی از تحصیل بازماند و در سال ۱۳۵۴ پس از اخذ مدرک فوق دیپلم وارد دانشکده تکنیکوم تهران شد. در این مقطع در شرکت “ساراول” به عنوان سرپرست کارگاه مشغول به کار گردید و در سال ۱۳۵۶، مدرک کارشناسی خود را در رشته مهندسی صنایع (مکانیک) اخذ کرد.
توحید زمان تحصیل در دبیرستان مروی فعالیت مذهبی و انقلابی داشت. او با برپایی اردوهای مذهبی، نقش مؤثری را در راه بیدارسازی افکار جوانان برعهده داشت. لذا توسط ساواک دستگیر و زندانی و شکنجه شد.
در سال ۱۳۵۶ پس از اخذ مدرک مهندسی صنایع به خدمت سربازی اعزام شد اما به واسطه پرونده‌ای که در ساواک داشت با درجه سرباز صفری به پادگان چهل دختر تبعید شد.
با صدور فرمان حضرت امام خمینی مبنی بر فرار سربازان از پادگان‌ها، توحید نیز، ‌از پادگان گریخت و تا لحظه پیروزی انقلاب اسلامی،‌ به پیکار با رژیم پهلوی ادامه داد.
با پیروزی انقلاب اسلامی، توحید با درجه ستوان دومی به پادگان بازگشت. او در روزهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی و زمانی که ارتش هنوز از وجود عناصر طاغوت‌زده و برخی جریان‌ها نظیر کمونیست‌ها، پاک‌سازی نشده بود به طرح مسایل اسلامی پرداخت و بارها در این مسیر تهدید به مرگ شد. در اردیبهشت سال ۱۳۵۸ پس از پایان خدمت مقدس سربازی با معرفی مهندس مصطفی میرسلیم به عضویت حزب جمهوری اسلامی درآمد و فعالیت خود را در واحد کارگری حزب شروع کرد.
اواخر سال ۱۳۵۸ ه.ش بود که به دعوت کارگران شرکت ساراول به عنوان مدیر داخلی آن مشغول خدمت شد. با کوشش انقلابی توحید رزمجومین، شرکت ساراول ملی اعلام و از دست سرمایه‌داران وابسته به دربار خارج شد. او علیرغم کارشکنی گروه‌های منحرف مانند: پیکاری‌ها و … ، برای ارتقاء سطح کمی و کیفی تولیدات این شرکت و برقراری عدالت اجتماعی در سطح کارکنان آن، شبانه‌روز فعالیت می‌کرد. پس از مدتی با درخواست کارگران، سرپرست شورای اسلامی و رئیس انجمن اسلامی کارخانه ساراول نیز شد.
در سال ۱۳۵۹ ‌از طرف سازمان صنایع ملی، به عضویت هیئت مدیره گروه صنعتی ملی درآمد. چند روز از فعالیت توحید در این مسئولیت نگذشته بود که به همراه دیگر اعضای هیئت مدیره، توسط عناصر گروهک‌های خود فروخته، به گروگان گرفته شدند و با حضور به موقع نیروهای سپاه پاسداران و کمیته انقلاب اسلامی ، از هر خطری نجات یافتند.
مهندس توحید رزمجومین سرانجام در فاجعه تروریستی هفتم تیر سال ۱۳۶۰، هنگامی که برنامه‌های مختلفی را برای ارتقاء سطح کیفی صنعت در سر می‌پروراند به دست عناصر خود فروخته منافقین به شهادت رسید.

تصاویر

برچسب

سایر مطالب

پیمایش به بالا