شناسه
نام: احمد
نام خانوادگی: سوداگر
نام پدر: علی
نام مادر: –
تاریخ تولد: ۱۳۳۹/۱/۲۰
محل تولد: دزفول
تحصیلات: –
تاریخ شهادت: ۱۳۹۰/۱۱/۲۱
سن: ۵۱ سال
محل شهادت: تهران
مسئولیت: مسئول اطلاعات قرارگاه قدس، جانشین فرماندهی لشکر ۷ ولیعصر(عج)، فرماندهی لشکرهای ۸ نجف اشرف، ۲۵ کربلا و ۲۷ محمد رسولالله(ص)، معاونت اطلاعات نیروی زمینی سپاه
مزار: دزفول، شهیدآباد، بهشت علی
زندگینامه
شهید احمد سوداگر سال ۱۳۳۹ در شهر دارالمومنین دزفول به دنیا آمد. از دوران کودکی در مساجد و هیأت مذهبی حضور داشت. دوران راهنمایی را در مدرسه سعدی گذراند، دوران دبیرستان او مصادف با شروع انقلاب مقدس اسلامی شد. او نیز همراه مردم ایران در مبارزات انقلابی علیه رژیم ستمشاهی مشارکت فعال داشت.
با پیروزی انقلاب اسلامی به سپاه پیوست. از چند ماه قبل از شروع جنگ به همراه دوستانش در قالب تیمهای گشتی شناسایی تحرکات و اقدامات دشمن بعثی برای شروع تجاوز به میهن اسلامی را از نزدیک رصد مینمود.
وی جزء اولین گروهی بود که قبل از شروع جنگ از سوی سپاه دوره زرهی را در لشکر ۹۲ خوزستان طی نمود. با شروع جنگ همراه نیروهای ارتش جهت مقابله با تجاوز دشمن به منطقه دشت آزادگان عزیمت نمود. سپس در منطقه کرخه حضور یافت و با تفنگ ۱۰۶ به همراه دیگر همرزمانش مانع عبور لشکر دشمن از پل کرخه برای تصرف دزفول گردید که در این مأموریت تعداد قابل توجهی از تانکهای متجاوزین را شخصا به آتش کشید.
او از همان ابتدای جنگ، کار اطلاعاتی را انتخاب کرد.
سال ۱۳۵۹ در منطقه کرخه زخمی شد و قسمتی از پای چپ وی قطع گردید. در کرخه روی مین رفت و پای چپش را از دست داد. بعد از دوران نقاهت در عملیات فتحالمبین حضور یافت و به عنوان مسئول اطلاعات لشکر قدس مشغول به خدمت گردید.
او در ادامه عملیاتهای پیروزمند بیتالمقدس و رمضان نقش مؤثری در مأموریتهای تیپ ۷ ولیعصر (عج) داشت تا اینکه به مسئولیت اطلاعات قرارگاه لشکری قدس منصوب گردید. سال ۱۳۶۲ دوره فرماندهی و ستاد را در ارتش طی نمود. هوش و ذکاوت برجسته و قدرت تحلیل فوقالعاده و منطقی او نسبت به مسائل نظامی باعث گردید به معاونت اطلاعات قرارگاه کربلا منصوب گردد.
در اکثر عملیاتها به عنوان یک شخصیت مؤثر در تحلیل نبرد و طراحی آن مشارکت داشت و همواره تحرکات دشمن را تحلیل و حرکتهای بعدی را پیشبینی مینمود.
در عملیات ظفرمند والفجر ۸ مسئولیت خطیر اطلاعات را در منطقه خرمشهر بعهده داشت.
سال ۱۳۶۵ در تشکیل قرارگاه عملیاتی قدس مشارکت داشته و مسئول اطلاعات این قرارگاه شد. حضور سردار سوداگر در جبههها همراه با پدر و برادرانش بود تا در عملیات کربلای ۵ یکی از برادرانش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
مرحوم احمد سوداگر تا پایان دوران دفاع مقدس و تا یک سال بعد از جنگ نیز برای تثبیت موقعیت پدافندی جبههها و دفاع در مقابل تجاوزات احتمالی دشمن در مسئولیت جانشین فرماندهی قرارگاه عملیاتی قدس در جبهه حضور داشت.
بعد از دوران دفاع مقدس در مسئولیتهای جانشینی فرماندهی لشکر ۷ ولیعصر (عج) و نیز فرماندهی لشکرهای ۸ نجف اشرف، ۲۵ کربلا و 27 محمد رسولالله (ص) و معاونت اطلاعات نیروی زمینی سپاه اشتغال داشت.
وی برای آشنایی نسلهای جدید و آینده با علوم و معارف دفاع مقدس در سال ۱۳۸۵ اقدام به تأسیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس نمود و با پیگیریهای مجدانه خود موفق شد علاوه بر نهادینه کردن مسائل دفاع مقدس به عنوان یک مبحث علمی و پژوهشی در دانشگاههای کشور، دو واحد درس آشنایی با دفاع مقدس را برای دورههای کارشناسی دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی را به تصویب برساند که طی ۳ سال اخیر بیش از 200 هزار نفر از دانشجویان این دروس را گذراندهاند.
مرحوم سوداگر به گواهی فرماندهان و همرزمانش نابغه اطلاعاتی و نظامی دفاع مقدس و کشور بود. بسیار در آرزوی شهادت به سر میبرد تا اینکه پس از سالها مجاهدت بر اثر تألمات ناشی از جراحات متعدد در دفاع مقدس با 55 درصد جانبازی در بیست و ششمین سالگرد عملیات والفجر ۸ یعنی بهمن ۱۳۹۰ دار فانی را وداع گفت و به خیل یاران شهیدش در ملکوت اعلی پیوست.
پیکرش در بهشت علی، واقع در شهیدآباد شهر دزفول به خاک سپرده شد.