شناسه
نام: سید مصطفی
نام خانوادگی: سید مصطفی
نام پدر: سید حسین
نام مادر: آمنه
تاریخ تولد: ۱۱۳۴/۱۰/۲۰
محل تولد: تهران
سن: ۲۵ سال
تحصیلات: دیپلم
تاریخ شهادت: ۱۳۵۹/۹/۱۹
محل شهادت: آبادان
عملیات: بعثت
نحوۀ شهادت: دفاع مقدس
مزار: تهران، بهشت زهرا(س)،قطعه ۲۴، ردیف ۱۰۲، شماره ۱۱
زندگینامه
شهید سید مصطفی ادب دوست بیستمین روز زمستان ۱۳۳۴، در تهران چشم به جهان گشود.
بعد از تولد سید مصطفی خانوادهاش به خیابان خاوران نقل مکان کردند. به سن ۷ سالگی که رسید پدرش سید حسین اسم او را در دبستان امیر سلیمانی نوشت و سید مصطفی در کلاس اول ابتدایی مشغول تحصیل شد.
سید مصطفی از همان کودکی لباس سقایی حضرت ابوالفضل (ع) را میپوشید و مدام همراه پدرش به مجالس و محافل دینی و سخنرانی علما میرفت. پس از پایان تحصیلات ابتدایی در دبیرستان مروی ثبت نام کرد. هنوز دبیرستان را به پایان نرسانده بود که پدرش به رحمت ایزدی پیوست و غم سنگینی بر جان و جسم سید مصطفی نشست. از آن پس سرپرستی خواهران و برادرش سید مجتبی و مادرش را بر عهده داشت.
سید مصطفی کماکان در دبیرستان مشغول تحصیل بود و با محافل و مجالس علما هم ارتباط داشت. در آن زمان سازمانی تحت نام سازمان فجر اسلام تاسیس شد که یکی از اعضا فعال و موثر آن شهید سید مصطفی بود؛ مرامنامه سازمان در درجه اول مبارزه با رژیم فاسد پهلوی بود.
سید مصطفی بعد از پیروزی انقلاب در مورد جمعآوری، پرورش و کسب خبر حرفهای شده و یک کارشناس تمام عیار اطلاعات و شناسایی بود. قبل از انقلاب به فقرا و مستمندان کمک و در مقابل اراذل و اوباش میایستاد، او بسیاری از تظاهرات و راهپیماییها را رهبری و در شناسایی مهرههای رژیم به صورت کارشناسانه عمل میکرد.
روز ۱۹ آذر ماه ۱۳۵۹ بود که در یک عملیات ایذایی که خودش طراحی کرده بود در کوی ذوالفقاری آبادان با ۷۰ نفر از زبده ترین پرسنل گردان آماده جنگ بودند. به دستور سید مصطفی افراد به سوی دشمن به حرکت درآمدند پس از طی مسافتی نه چندان طولانی به ۵۰ متری خاک ریز دشمن رسیده بودند که ناگهان بارانی از گلوله بر سر آنان باریدن گرفت. درگیری سنگینی بود و مهمات دشمن بعثی خیلی زیاد بود. آن روز سید مصطفی و تعدادی از همرزمانش به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
سید مصطفی ادب دوست به عنوان شهید شاخص راهیان نور انتخاب و معرفی شد.
کتاب
عنوان کتاب: آخرین تماس
نویسنده: سعید اسدی فر
درباره: زندگی شهید مصطفی ادب دوست
این کتاب در هشت فصل و با عناوین؛از دوران کودکی تا آغاز مبارزات،گذشت خصلت مردان است ، سازمان فجر اسلامی،جاءالحق و زهق الباطل،مبارزه با ضد انقلاب،سید حامی مظلومان ، جنگ تحمیلی آغاز می شود و خط سرخ شهادت به رشته تحریر در آمده است. “آخرین تماس” در پنج هزار نسخه،بهای ۱۵۰۰ تومان و به همت تیروی انتظامی منتشر شده است.